Grafikai design és arculattervezés

A 80-as évek első felében az arculattervezés volt a grafikai tervezés "szent grál"-ja, aki ezzel foglalkozhatott kitüntetett grafikusnak tekinthette magát. Ma már az "arculattervezés" szó (de a "grafikai tervezés és a "design" szavak is) egészen hétköznapi és elcsépelt kifejezéssé fonnyadt össze, gyakorlatilag a szoftverfejlesztőktől kezdve a t-shirt gyártókig széles skálán kínálják az arculattervezés és egyéb grafikai tervezés szolgáltatást, sok esetben mint a főtevékenység oldalvizén "egyébként természetesen ezt is végezzük" alapon. A Gilányi & Magos Professional Design tevékenysége is az arculattervezés és grafikai tervezés, azzal a különbséggel, hogy nem nagyon foglalkozunk más tevékenységgel. Ezt viszont komolyan vesszük. 

Az arculattervezés művészet és iparosmunka egyszerre. Igazi design tevékenység. Nem ördöngős dolog, bárki csinálhatja (és csinálja is), de van vele munka bőven.  És persze kell hozzá némi stílusérzék.

Ha jól csináltuk, akkor a megrendelő olyan érték birtokába jut, mely – konzekvensen használva – évről évre nőni fog. Ez az érték nem más, mint a cég vagy termék jól eltalált arculata. Hogy mikor csináljuk jól?

... a tapasztalataink szerint késő délután.  :)

No comments yet

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.